Foto: ArtaCeaiului.ro |
Un aspect
incipient în abordarea acestui articol îl constituie acela de a pune în discuţie
definiţia ceaiului aşa cum este
aceasta evidenţiată în DexOnline.ro, şi anume:
• ceai - 1. S. m. „Arbust exotic cultivat pentru
frunzele lui care, uscate, sunt folosite pentru prepararea unei băuturi cu
efect excitant (Thea sinensis); p.
restr. frunzele (uscate ale) acestui arbust”. 2. S.n. „(De
obicei urmat de determinări care arată felul) Băutură obținută
prin macerația, infuzia sau decocția frunzelor de ceai (1)
sau a unor plante medicinale”. 3. s. n. „Timpul, masa (de
dimineață) la care se bea ceaiul„ (2). 4. s. n. „Reuniune
între prieteni, în cursul după-amiezii, la care se serveşte ceai (2) sau
diferite gustări și se dansează”.
Îmi plac toate anotimpurile cu frumuseţea şi cu măreţia acestora.
Cel mai mult, însă, ador primăvara
atunci, când timpul este plăcut din punctul de vedere al căldurii, dar, de
asemenea, mă bucur şi de vară, chiar
dacă este o vreme toridă, totuşi, soluţii, în acest sens, pot fi găsite.
Astfel, un şezlong la o piscină în plin soare văratic, o muzică
relaxantă ascultată în căşti, o baie răcoroasă în spuma mării albastre, un ceai
cu gheaţă în toiul verii caniculare, toate acestea constituie remedii ce îmbină
utilul, cu plăcutul în timpul acestui anotimp.
Şi, dacă eşti un internaut devotat mediului virtual, şi descoperi,
printre multele opţiuni virtuale, produsele site-ului: ArtaCeaiului.ro, atunci, poţi înfrunta cu temeinicie anotimpul
vara. Aşadar, ceaiul devine un obicei,
pentru că îl poţi consuma consecvent. Să nu uităm personajele lui I. L.
Caragiale, care se întâlneau la ceaiul de la ora cinci (Five o’clock) pentru a discuta diverse aspecte specifice societăţii
din acea perioadă. Ceaiul este şi o necesitate,
pentru că, în funcţie de anumite sortimente, acesta este folosit în tratarea
distinctelor afecţiuni: urogenitale, cardiovasculare, digestive, oculare,
circulatorii etc. Dar ceaiul poate fi şi o artă.
Elocvent, în acest sens, mi se pare videoclipul de pe site-ul mai sus menţionat:
Astfel, din categoria ceaiurile verii, cel ce mi-a atras atenţia
în mod special este ceaiul de fructe cu
căpşuni şi kiwi. Ingredientele sortimentului acestuia de ceai sunt: hibiscus,
măceşe, bucăţi de măr, coajă de portocale, gălbenele, bucăţi de căpşună şi
aromă. Ceaiul este vrac, prin urmare, fructele îşi păstrează aroma şi savoarea
lor naturală. Pentru a prepara o ceaşcă de ceai, se adaugă apă fierbinte la
100°C peste o linguriţă de ceai (aproximativ 3 gr), se lasă spre infuzare timp
de 6-8 minute, iar, pentru a obţine ceaiul verii, şi anume: adevăratul Ice Tea,
se dublează cantitatea de ceai, estimativ, 6 gr de ceai vrac, iar, după
infuzare, se adaugă cuburi de gheaţă pentru a mai răcori atmosfera incinsă a
verii! Se poate adăuga ceaiului scorţişoară, felii de portocale sau de
lămâie în funcţie de gustul fiecăruia/fiecăreia dintre noi toţi, consumatorii.
Ceaiul devine mai savuros dacă este consumat împreună cu o salată de fructe sau
cu o tartă de căpşune.
Astfel, dacă
tindeţi spre o vară răcoroasă, nu ocoliţi ceaiurile din gama Arta Ceaiului atât pentru ceainăria de
acasă, cât şi pentru cea din oraş, de ce nu?!
Să fiţi
iubiţi (e)!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu