Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

marți, octombrie 13, 2015

Succes – Succese

Succes – Succese
Foto: Google Images
Dragii mei cititori, revin asupra unei teme, pe care am mai dezvoltat-o în articolele mele anterioare, dar, dacă tot aud în stânga şi-n dreapta, abordări de genul: „X este o persoană de succes”, „Y are succes în domeniul afacerilor” ... etc., iarăşi „lupt cu succesul” şi scriu despre acesta!

„Nu ştiu alţii cum sunt”, dar eu când mă gândesc la cât de greu „bate” succesul la uşa mea, „parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie”, ipotetic vorbind! J

Înainte de perioada anilor ’90, să fi fost profesor, doctor, inginer era o realizare şi deţineai un anumit respect în societate.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat, iar respectul şi adevăratele valori culturale, politice, economice, spirituale s-au risipit treptat-treptat şi continuă „procesul degradării fiinţei umane. Nu ştiu, sincer, cum ating alţii succesul ... aş fi interesată să particip la un seminar despre obţinerea şi managerizarea succesului.

Se spune că „munca înnobilează omul”. Cred că unora dintre noi li se potriveşte acest citat. Din punctul meu de vedere, nu am fugit niciodată de muncă, am urcat diferite „poteci” anevoioase ale vieţii (alţii merg pe drumul cel mai drept), dar de atins succesul, până în prezent, nu am reuşit. Poate sunt şi prea exigentă cu mine...

Recunosc că serviciul desfăşurat nu este unul uşor, dar, totuşi, undeva, în adâncul sufletului meu, intuiesc, cel puţin, speranţa unui posibil succes. Vremurile pe care le trăim sunt destul de dificile, prin urmare, şi succesul este greu de „atins”.

Dar ce este succesul de fapt?
• successuccese s.n. „Rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni); reușită, izbândă”. ◊ Expr. „A dori sau a ura (cuiva) succes = a-i dori (cuiva) noroc într-o întreprindere”. ♦ „Primire bună, favorabilă, cu răsunet, pe care o face publicul unei opere literare, unui spectacol” etc. – Din fr. succès, lat.successus. (DexOnline.ro).

Este evident faptul că succesul reprezintă mottoul vieţii fiecăruia dintre noi, dar a fi cu adevărat om de succes este lucru mare actualmente. Şi, pe urmă, se spune că (afirmă cei care au obţinut succesul), dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, nimeni şi nimic nu te va reţine în atingerea acelui obiectiv.

În teorie „stăm” bine, dragii mei, dar practica ne omoară cu-adevărat în orice domeniu lucrăm!

Şi ar mai fi un lucru esenţial de punctat, conform unui proverb cunoscut: „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă!”

Prin urmare, constat faptul că tot „munca este brăţară de aur” şi până „nu te loveşti cu capul de pragul cel de sus, nu-l vezi pe cel de jos”.

Iar o reţetă a succesului nu am identificat-o în niciun reţetar.

Finalmente, conchid că succesul poate fi dat de anumite circumstanţe favorabile evoluţiei personale, de un posibil sprijin financiar intrinsec şi de ce nu, extrinsec, de „suport” divin şi de multă, multă muncă...

Să aveţi succes (e), dragii mei! J

„Succesurile” le obţin alţii, noi, muritorii de rând, cel puţin, de-un succes să putem fi mândri, ca să nu mai zic de mai multe ... succese! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu