Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

miercuri, iulie 08, 2015

Cum arată o zi din viaţa ta?

Rutina matinală
Foto: Demotivare.com
Dragii mei, astăzi doresc să abordez un subiect ce aparţine vieţii cotidiene şi anume: Cum arată o zi din viaţa mea?

În literatura de specialitate paremiologică, printre multe alte ziceri, cugetări, proverbe şi zicători, specialiştii şi nu numai ..., pun în discuţie proverbul: „Cine se scoală de dimineaţă, (acela) departe ajunge”!!! Ideea este că, din perspectiva mea, consider că multe dintre proverbele adecvate literaturii de specialitate ar fi compatibile multora dintre noi, oamenii.

Din punctul meu de vedere, mie mi s-ar „potrivi”, spre exemplu, proverbul amintit: „Cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge”. Doresc să pun în discuţie ideile ce derivă din acest proverb, pentru că, în funcţie de acestea, pot evidenţia şi subiectul: Cum arată o zi din viaţa mea

Ne aflăm în anotimpul de vară şi tonusul organismului este plin de vitalitate. Răcoarea dimineţii şi aerul matinal, suficient de respirabil mă determină să mă scol în zori de ziuă debordând de energie! Din perspectiva mea, ziua bună se cunoaşte încă de dimineaţa!

Astfel, după rutina matinală, ce implică activităţile: de a mă spălă, de a mă îmbrăca şi de a mă aranja pentru serviciu, cea mai mare plăcere a mea constă să-mi savurez cafeaua stând la măsuţa din balconul apartamentului familiei. Şi este un proces natural, căci, dacă mă scol încărcată cu energie pozitivă, indiferent de rutina zilei respective, pentru mine, ziua îmi este bună, chiar favorabilă aş putea menţiona.

După „celebrarea” momentului cafelei, o bucurie măruntă, dar care îmi face ziua frumoasă, mă îndrept spre serviciu: fie călătoresc cu autobuzul, fie cu maşina personală. Şi, ca de fiecare dată, intervine rutina traficului zilnic: aglomeraţie, dragii mei cititori, mare aglomeraţie, îmbulzeală spre mijloacele de transport, iar, dacă mai adăugăm şi căldura specifică acestor zile toride de iulie, într-adevăr, repetăm constant replica: „Căldură mare, monşer! Căldură mare!” (I.L. Caragiale, Căldură mare).

Şi, da, după această rutină a omului modern J, ajung şi eu la serviciu. Mare lucru nu pot afirma că mă „aşteaptă” şi aici, dar, dacă priveşti cu „înţelepciune” şi te „înarmezi” cu o „tonă de răbdare”, poţi să transformi rutina, în plăcere. Deh, ştiti şi voi, dragii mei, cu riscul de a „dezvolta” un „cerc vicios tautologic”: serviciul este serviciu! J şi trebuie soluţionat indiferent de structura şi de consistenţa acestuia.

Deşi mă „încurc” în rutina zilnică a hârtiilor, hârtiuţelor şi de ce nu ... a teancului de „hârţoage”, încerc cu stoicism, estimativ, timp de 8 ore, „să descâlcesc” problemele date spre îndeplinire. J Şi, dacă îţi place serviciul pe care îl  exerciţi, este imposibil, să nu te descurci glorios!!! J

Rexona infografic
Foto: Rexona.ro
Şi să nu uit, dragii mei!!! Tocmai doream să vă împărtăşesc secretul meu în aceste zile toride ale verii şi anume: un ajutor revoluţionar în „industria” parfumului: Rexona Motion Sense, care, sinceră să fiu, nu mă lasă la greu încă din zorii zilei, când îmi împrospătez fiinţa, până seara, târziu, spre culcare.

Produsul are la bază o tehnologie inovatoare, cu microcapsule, ce se activează la fiecare mişcare. Dacă eşti o persoană activă, cu cât faci mai multă mişcare, cu atât mai multă prospeţime este eliberată un timp îndelungat de aceste microcapsule. Această tehnologie nouă şi inovatoare te ajută să faci faţă cu succes oricăror activităţi exercitate, chiar şi celor ce implică rutina zilnică.

Cum menţionam mai sus, „ziua bună se cunoaşte de dimineaţa” sau „cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge”, moment în care, după terminarea serviciului, mă îndrept, cu paşi repezi, spre locul casei, al locuinţei şi al locuirii!!!

Iar treburile ce constau în îngrijirea casei sunt îndeplinite, de cele mai multe ori, cu succes: grija acordată atât copilului, cât şi membrilor familiei, prepararea mâncării, curăţenia casei prin aspirarea impurităţilor, asigurarea umidităţii solului plantelor din ghivece etc. J

Şi uite aşa, dragii mei, timpul trece şi, odată cu rutina activităţilor, se mai „scurge” încă o zi din viaţa mea. Şi cam aceasta este rutina săptămânală în jurul căreia mă „învârt cu succes”, căci, la sfârşit de săptămână, pot afirma că încep rutina weekendului!!! J, în mod special, în această perioadă, în care copilul meu este încă mic şi trebuie să-i dedic lui – TIMPUL MEU! J

Dar cum arată o zi din viaţa ta?

Să fiţi iubiţi (e)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu