Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

luni, februarie 16, 2015

Relaxare - partea a II-a…cu ceaiul rooibos…

Lord Nelson Rooibos Tee Vanille
Foto: Lidl.de
Cred că după o zi aglomerată la serviciu, o adevărată relaxare se obţine vizionând un film gen (If Only, Autumn in New York, Sweet November şi lista poate continua), citind o carte bună sau un articol care să te binedispună, sorbind din cupa caldă un ceai gustos. Unul din ceaiurile descoperite recent este ceaiul rooibos. De fiecare dată când cumpăr un produs mă întreb ce beneficii are pentru organismul uman. Şi iată ce am descoperit despre ceaiul rooibos.

Ceaiul rooibos este natural şi nu conţine cofeină. Are tanin, dar în cantităţi moderate. Este bogat în antioxidanţi, ce luptă împotriva radicalilor liberi din organismul uman şi deţine caracteristici antiinflamatoare, antispasmodice, antialergenice. Consumând ceaiul rooibos poţi observa că durerile de cap scad în intensitate, sunt combătute colicile, astmul, febra-fânului şi insomnia.

Ceaiul calmează durerile cauzate de refluxul gastric şi are efecte pozitive în tratarea pancreatitelor. El poate fi folosit la calmarea scalpului iritat şi uscat. Ceaiul poate fi folosit pentru calmarea tensiunii nervoase, îndepărtează infecţiile tractului urinar precum: cistita sau inflamarea prostatei, calmează durerile de stomac şi de intestine.

În urma unor diverse experimente realizate în laborator, s-a ajuns la concluzia că planta rooibos încetineşte sau chiar stopează mutaţiile care duc la cancerul celulelor. De aceea planta rooibos este considerată un adevărat medicament, susţin cercetătorii.

Ceaiul rooibos poate fi găsit în comerţ în formă clasică (natural) sau poate avea diferite arome: de vanilie, de caramel sau de portocale.

Ceaiul poate fi consumat fie simplu, îndulcit cu puţină miere sau zahăr brun, fie neîndulcit, pentru că are un gust uşor dulceag. Unii consumatori îl prepară cu puţin lapte, alţii îl servesc cu gheaţă (mai ales, dacă este vară afară) sau cu puţin suc de fructe în el.

Prin urmare, beneficiile sunt multiple, drept urmare, ceaiul rooibos este un elixir pentru  minte şi suflet. (sursa: Taifasuri.ro).

Aşadar, dragele mele consumatoare de ceaiuri, puteţi să vă faceţi câte o bucurie, savurând un gustos ceai rooibos în clipele de linişte de care dispuneţi!!!      

4 comentarii:

  1. Ceaiul rosu e super bun. Plus ca ajuta si la slabit. Am scris pe blog mai multe despre ceaiurile de slabit: http://www.dietapentrutine.ro/2016/04/18/cele-mai-bune-8-ceaiuri-pentru-slabit/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Sugestiile dvs. sunt binevenite! O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Eu vă recomand cu multă căldură, tot din gama Lord Nelson, Mint herbal tea, deoarece conţine mentă, mur, roiboos, ghimbir, urzică, lemongrass, scorţişoară, soc şi ginseng. O combinaţie reuşită, iar aroma este... fantastică... Picant şi răcoritor... Cât este de natural, nici măcar nu mai contează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult.
      M-ati facut curioasa in privinta ceaiului recomandat. Il voi incerca, pentru ca este o provocare atat a simtului gustativ, cat si a celui olfactiv.
      O zi frumoasa!

      Ștergere