Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

miercuri, mai 08, 2024

8 Mai - Mișcarea Internațională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie

 

Mișcarea Internațională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie
Foto: brasovtv.com


„Pe 8 mai 2014, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie a aniversat 151 de ani de activitate.


În fiecare an, data de 8 mai marchează sărbătorirea celor 13 milioane de voluntari din întreagă lume care își aduc contribuția pentru binele umanității. Ei sunt oamenii care se dedică pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitățile în care trăiesc.


În ciuda numărului tot mai mare de provocări precum dezastrele naturale, violența, conflictele armate, schimbările climatice sau foamea, acești voluntari din întreaga lume demonstrează ca le pasă și contribuie astfel la îndeplinirea obiectivelor Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie.


«Crucea Roșie Română face parte din cea mai prestigioasă și mai veche organizație umanitară la nivel mondial – Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Suntem mândri că astăzi, în România, prin cei 6000 de voluntari, Crucea Roșie este implicată în proiecte la nivel național, precum: acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau donare de sânge. Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română a facut de nenumărate ori dovada faptului că își merită prestigiul la nivel național și internațional. Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roșie și îi îndemn pe toți ceilalți să adere la acest spirit filantropic, să fie generoși, să fie Crucea Roșie!», a declarat Mihaela Geoană, Președintele Crucii Roșii Române.”


(Text preluat de pe sensoarte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu