Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

vineri, februarie 19, 2021

"The Undoing" (,,De la început")

 

"The Undoing" (,,De la început")

"The Undoing" (,,De la început") este un triller american, de natură psihologică, o miniserie ce are la bază romanul "You Should Have Known" (2014), de Jean Hanff Korelitz.
Trillerul american a fost produs şi scris pentru televiziune de David E. Kelley, sub atenta regizare a Susannei Bier.
Miniseria îi aduce în prim-plan pe actorii: Nicole Kidman, Hugh Grant, Édgar Ramírez, Noah Jupe, Lily Rabe, Matilda de Angelis, Ismael Cruz Córdova, Edan Alexander, Michael Devine, Donald Sutherland.
Vorbim, astfel, despre actori mari, cu experiență în desfăşurarea actului artistic, actori profesionişti, care au fost propuşi la Oscar.
"The Undoing" a avut premiera pe 25 octombrie 2020.
Miniseria de şase episoade poate fi vizualizată cu mult mai rapid, pe HBO GO.
Ea a constituit primul show de televiziune HBO. Filmul a fost văzut săptămânal de-a lungul sezonului de lansare şi a devenit cel mai mare spectacol de televiziune din Statele Unite, fiind lansat şi pe "Sky", în Regatul Unit al Marii Britanii, depăşind recordul de vizualizare, deținut inițial, de filmul: "Game of Thrones".
Miniseria are un rating de 7.4 din 10, pe IMDb Pro. Aşadar, scorul menționat este destul de mare şi filmul chiar merită a fi văzut.
Deşi debutul miniseriei este dramatic: fiul îşi descoperă mama moartă (Elena Alves în film), în atelierul personal de pictură, filmul este plin de suspans, ținând publicul cu sufletul la gură.
Viața terapeutei renumite, Grace Fraser (Nicole Kidman), este întoarsă la 180 de grade în momentul în care familia sa este implicată într-o crimă. Soțul acesteia Jonathan Fraser (Hugh Grant) este medic oncologist, foarte apreciat în cadrul spitalului unde îşi desfăşoară activitatea medicală, avându-l în calitate de pacient şi pe fiul Elenei Alves, interpretat de Edan Alexander (Miguel Alves - în film).
Tatăl lui Grace Fraser este actorul Donald Sutherland (Franklin Reinhardt, în film), un mare actor al lumii cinematografice. El interpretează rolul unui tată nemulțumit de alegerea pe care fiica sa, renumita terapeută Grace Fraser, a realizat-o, prin căsătoria cu doctorul Jonathan Fraser.
Acțiunea filmului se învârte în jurul întrebării retorice la debutul filmului:
Cine a omorât-o pe frumoasa şi senzuala Elena Alves, interpretată de Matilda de Angelis?
Fiecare personaj pare vinovat. De aici, începe misterul acestei drame psihologice!
Din perspectiva derulării firului acțiunii, cu fiecare episod în desfăşurare, fiecare personaj este un posibil ,,criminal".
Răspunsul îl descoperim în ultimul episod al filmului "The Undoing": "The Bloody Truth".
Piesa de pe genericul filmului, "Dream a little dream of me", e interpretată chiar de Nicole Kidman. Filmul a fost nominalizat la 4 Globuri de Aur şi, de asemenea, la încă alte 14 premii.
"The Undoing" este un film ce merită a fi văzut, jocul şi interpretarea actorilor sunt impecabile. Îl putem descoperi în acest film, pe Hugh Grant, într-o ținută vestimentară şi interpretativă, inedită şi diferită de multe alte filme, în care actorul a performat. Practic, descoperim un nou Hugh Grant, care s-a adaptat societății americane, un actor şarmant, care pentru a-l interpreta pe Jonathan Fraser, a exersat multe ore în spatele ,,ecranului".
Muzica filmului este aleasă cu multă grijă, decorurile, ținutele vestimentare ale actorilor (Ce să mai spunem despre ținuta vestimentară a frumoasei Nicole Kidman?!) sunt desăvârşite, iar scenariul filmului este gândit până la ultimul detaliu.
Să vă bucurați de acest film!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu