Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

sâmbătă, iunie 03, 2017

Confort cu becurile vintage!

Bec vintage Edison
Foto: SavElectro.ro
Becul este prin definiție un balon din sticlă (de obicei, în formă de pară, care se montează la lămpile electrice) vidat sau umplut cu un gaz inert, având în interior un filament care devine incandescent când este străbătut de curent electric. (sursa: DexOnline.ro)

Becurile se împart în trei mari categorii:
  • becul cu incandescență, ce este alcătuit dintr-un clopot de sticlă umplut cu un gaz inert, două tije metalice, de care este prins un filament, o montură de sticlă pe care sunt prinse cele două tije și soclul pentru înșurubarea becului;
  • becul fluorescent, ce are partea interioară căptușită cu fosfor, ce are rolul de a reflecta lumina produsă de bec și este umplut, de asemenea, cu un gaz inert; 
  • becul cu halogen, ce este încapsulat în cuarț, pentru că produce foarte multă caldură, iar, în interiorul acestuia, se găsește halogen.
Aparent un simplu obiect, folosit pentru iluminarea unei încăperi, becul a căpătat de-a lungul timpului, o importanță și mai mare, devenind, astfel, și o modalitate de a înfrumuseța această încăpere, punându-i mai bine în valoare, decorul printr-o iluminare adecvată.

De ceva vreme, au început să-mi placă niște becuri deosebite, și anume: becuri vintage. Mi-ar plăcea ca locuința mea să fie iluminată cu becuri vintage, pentru că, pe lângă aspectul lor atipic, acestea nu permit un consum mare de energie și, în același timp, oferă locuinței un climat pe care îl adori cu atât mai mult cu cât te lași prins in mrejele cititului.

Mici sau mari, rotunde sau alungite, aceste becuri vintage constituie o inovație plăcută și utilă în domeniul iluminațiilor. Dacă aș avea posibilitatea, financiar vorbind, mi-aș construi o casă numai pe gustul meu, în care iluminația să fie asigurată 100% de becurile vintage.

Un concept vintage, pe care l-am zărit propulsat în lumea virtuală, este reprezentat de așa-numitele: becuri Edison. Numele de bec Edison provine de la Thomas Edison, cel care a inventat primul bec funcțional în anul 1879, un bec care rezista mai mult timp decât becurile lui Humphry Davy și Joseph Swan, primii inventatori ai becului.

În acest sens, am descoperit online un magazin virtual ce comercializează o gamă foarte bogată de produse electrice și anume: SavElectro.ro și chiar mi-ar plăcea să-mi înfrumusețez fiecare cameră a locuinței viitoare, cu becuri vintage. De ce? Pentru că acestea oferă locuibilului și locuitorilor, un climat plăcut, o atmosferă liniștită, ce derivă din lumina moderată, emanată de aceste invenții în iluminație.

Aleg simplitatea, eleganța, atipicul și, totodată, tind atât spre sănătatea oculară, cât și spre economia de energie! Deci, dragii mei, să alegem becurile vintage! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu