Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

miercuri, ianuarie 11, 2017

Trăire

Trăire
Foto: Facebook
Câteodată, de-a lungul şirului existenţial, ţi se-ntâmplă ceva. Nu pot defini exact în ce constă acel ceva, pentru că logic, ceva este un pronume nehotărât simplu şi, prin urmare, în momentul în care afirmi: „s-a întâmplat ceva”, poţi foarte bine să te gândeşti că a avut loc fie un eveniment plăcut în viaţa ta sau, poate, nu..., te poţi gândi la faptul că existenţa unui om s-a schimbat, brusc, la 180 de grade din cauza unui eveniment neaşteptat.....oricum, la nivel semantic şi nu numai..., acest ceva are mulţi semnificaţi.

Te-ai gândit, vreodată, că şi tu, fiinţă umană, te poţi confrunta cu un ceva şi că este necesar să iei atitudine şi să acţionezi în conformitate cu ceea ce implică acel ceva?!

Şi-mi vine în minte replica ţigăncilor din nuvela La Ţigănci:

„I s-a întâmplat ceva, spuse grecoaica. Şi-a adus aminte de ceva, şi s-a pierdut, s-a rătăcit în trecut.
–Ah! exclamă Gavrilescu lovindu-se cu palma peste frunte. Ar fi trebuit să înţeleg. Avea ceva în ochi care venea de foarte departe. Şi avea un voal prin care se întrezărea tot, dar exista totuşi un voal. Era ca în Vechiul Testament” (La Ţigănci, de Mircea Eliade).

Astfel, constat că încercarea de a căuta un posibil răspuns în acest ceva indefinibil devine destul de apăsătoare... Tu ai reuşi să găseşti un răspuns într-un nedefinit ceva?!

Să aveţi o zi frumoasă, neumbrită de vreun ceva indescifrabil!!!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu