Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

miercuri, mai 06, 2015

Succesul – bucuria sufletului sau reversul medaliei?!

Succesul
Foto: CitateMaxime.ro
Dragii mei, în acest articol, voi aborda termenul succes şi voi pune în discuţie câteva situaţii despre modalitatea, respectiv, modalităţile,  în care putem „aduce” succesul în vieţile noastre.

În conformitate cu DexOnline.ro, succesul este definit:
succés ~ e n. 1) „Rezultat favorabil, obținut ca urmare a depunerii unui efort fizic sau intelectual; reușită; izbândă. A dori (sau a ura) cuiva ~”. 
2) „Apreciere a calităților (unei persoane sau a unui obiect). 
A avea ~e. A se bucura de~”. /<lat. succesus, fr. succés
Sursa: NODEX (2002). 

Din proprie experienţă, pot afirma că drumul spre succes este anevoios, rigid, mai   „cazi”, te mai şi ridici singur, căci nu are cine anume să te „ridice”, munceşti şi, din nou, munceşti! Ceea ce contează enorm în drumul spre succes, pentru că nu există o reteţă specială, pe care s-o urmezi, este să-ţi alegi cu grijă meseria! Acest lucru presupune să-ţi faci cu pasiune şi cu dăruire meseria aleasă! Să mergi la serviciu cu drag şi de drag este un lucru mare şi important, actualmente vorbind! Poţi, în drumul spre succes, deschide un business particular, dacă munca la serviciu nu te împlineşte!

Cum afirmam anterior, nu există o reţetă anume pentru a deveni o persoană de succes! Astfel, observ în diferite domenii, persoane care, în drumul lor spre succes, au făcut mari eforturi pentru a ajunge acolo, unde şi-au dorit, iar efortul a derivat şi din încercarea acestora de a se menţine în domeniul ales cu pasiune! Cred că „secretul” acestor oameni constă într-o muncă asiduă şi într-o promovare la timp a rezultatelor muncii lor.

Prin urmare, pot oferi câteva exemple în acest sens: Cristine Valmy, chiar dacă nu mai este printre noi, eu i-am admirat curajul şi ambiţia de care a dat dovadă în dezvoltarea admirabilă a industriei cosmeticelor, Lorand Soares Szasz, care, prin a sa carte: De la grădinar la Business Coach explică, cum a devenit consultant în vânzări, neavând studii de specialitate, în domeniul respectiv, Grasu XXL, cu a sa melodie: Drumul spre succes oferă în înţelesul ascuns al versurilor melodiei sale, o posibilă „cale” pentru tinerii doritori de a „atinge” succesul!

Însă, dragii mei, cum nu există un medicament care să te vindece, spre exemplu, de hipotiroidie, ci, doar, comprimatele recomandate de medic ţin boala sub control, am constatat că nu este o metodă certă în obţinerea succesului! Oamenii de succes obţin succesul, dar nu ne dezvăluie foarte multe despre modalitatea/modalităţile utilizate în drumul lor spre succes!

Doar citeşti prin ziare, vezi la televizor, consulţi site-urile de ştiri şi afli că spre exemplu:  „Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost desemnat, săptămâna trecută, câştigătorul premiului de stat al Austriei pentru literatură europeană pe 2015, în valoare de 25.000 de euro, pentru întreaga sa operă literară, care se bucură de recunoaştere internaţională. După Eugène Ionesco, câştigătorul din 1970, Mircea Cărtărescu este primul autor român distins cu acest premiu literar. Printre laureaţii din anii trecuţi ai premiului se numără scriitori ca: W.H. Auden, Harold Pinter, Vaclav Havel, Italo Calvino, Doris Lessing, Milan Kundera, Salman Rushdie, Umberto Eco, Patrick Modiano, Javier Marias, John Banville. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc pe 27 iulie la Salzburg, în deschiderea Festivalului Mozart” (sursa: zf.ro/ziarul de duminică).

Deci afirm, dragii mei cititori, că, pentru a obţine succesul mult dorit, este necesar un scop bine definit, o muncă continuă, o voinţă de fier şi un caracter puternic, care să nu se lase „călcat în picioare” în momentul în care îţi fac apariţia criticile! Deoarece fiecare om, care a „atins” succesul în domeniul lui (să se vadă, în acest sens, cazul tenismenei Simona Halep), riscă să primească şi critici, dar şi să traverseze perioade nefavorabile în căutarea, identificarea şi în menţinerea succesului obţinut prin sudoarea frunţii.

În concluzie, munca înnobilează omul, dar noi, în calitate de oameni, trebuie să fim puternici, fiindcă succesul se obţine cu greu şi din greu, „moneda” vieţii îşi poate întoarce „faţa”, când te aştepţi cel mai puţin, şi te poţi „trezi”, deodată, într-o adâncă „prăpastie” de unde „prietenii” părtaşi la succesul tău nu se vor grăbi să te ridice prea curând, ci, mai degrabă, vor contribui cu ardoare la lâncezirea ta în neantul propriei existenţe!

Deci este recomandabil să luptăm, să muncim pentru succes, dar să nu-l facem atât de „public” printre cunoscuţi, „prieteni”, oameni din grupul social în care ne încadrăm fiinţa! Un lucru deosebit de important este perseverenţa în menţinerea succesului, odată ce am fost capabili să ni-l facem „prieten” sau, măcar, să ni-l apropiem cât de cât!

Şi DA! Sunt deplin convinsă de reversul medaliei şi anume: succesul din „prieten” poate deveni propriul nostru duşman! Prin urmare, să fim atenţi la dozaj!

Concluzionez, prin replica lui Winston Churchill:
Succesul nu este final, iar eşecul nu este fatal. Curajul de a continua este ceea ce contează”.

Dragii mei cititori, vă doresc să aveţi succes şi să fiţi iubiţi (e)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu