Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

marți, martie 24, 2015

De ce este important să ai un domeniu propriu?!

www
Foto: FreeImages.com
Cred că, la un anumit moment dat, viaţa îţi oferă oportunităţi pe care este recomandabil să le „observi” din timp şi chiar să le valorifici! În alegerea acestor „provocări” (pentru că le putem numi şi astfel), devine important şi genul de om prin care reuşeşti să te defineşti şi anume: dacă rişti este posibil să „câştigi” sau să „pierzi” posibilitatea spre care ţinteşti, dar, măcar, ai mulţumirea sufletească că DA ai încercat, iar, dacă, cumva, eşti genul de persoană nihilistă, atunci situaţia devine complicată în sensul că, în calitate de persoană, nu vei avea curajul să „testezi” diverse oportunităţi oferite sau chiar le vei analiza atât de mult, încât, la un moment dat, te „vei trezi” că ţi-a luat-o altul înaintea ta!!!

Prin urmare, o provocare din partea vieţii, o şansă posibilă de a învinge şi de a fi mulţumit cu/ tine însuţi, căci viaţa este una singură şi merită apreciată şi trăită cu toate „bucăţile” puzzle-ului oferit de Creator.

Pentru că pot afirma chiar din proprie experienţă, de ce nu, că, la un moment dat în viaţă, avem un ţel clar definit! Muncim şi muncim pentru acesta, iar acesta defineşte, parcă, întreaga noastră existenţă! Ne atingem ţelul respectiv, dar constatăm treptat-treptat, că ne dorim şi altceva şi tot aşa ...astfel încât ţelul anterior atins deja trece undeva într-un „colţ uitat de umbră”!

De ce ni se întâmplă toate acestea? Răspunsul vine de la sine: pentru că fiinţele umane complexe şi puternice îşi doresc din ce în ce mai mult şi mai multe să realizeze în viaţă!

În acest mod, pot afirma că mi s-a întâmplat şi mie: îmi place, în general, să abordez, prin scris, diverse subiecte şi atunci mi-a venit ideea realizării unui posibil site! Dar orice lucru nou, este normal să fie o provocare pentru oricine şi pentru mine a constituit de asemenea! Mă gândeam de unde aş putea „scoate” şi „dezvolta” atâtea subiecte pentru conturarea, amploarea şi interesul cititorilor faţă de  subiectele abordate! Dar am considerat că subiectele pot fi „culese” din experienţele oferite de viaţa însăşi şi atunci bucuria „a înflorit” pe chipul meu!

La început, mă gândeam să „păşesc pe subdomeniul” unui blogspot.com sau al unui wordpress.com. Toate bune şi frumoase, dar ceva, parcă, îmi spunea că ar trebui să încerc să „risc” şi să încerc să „dau viaţă” unui domeniu propriu, precum cel existent în prezent: www.mihaelas.org.

De ce am ales un domeniu propriu?
Răspunsul, pur şi simplu, derivă din alegerea realizată în mod individual. Cred că folosind un domeniu propriu capeţi mai multă vizibilitate atât pentru cititori, cât şi pentru ofertanţi.

Odată cu updatarea motorului de căutare Google, domeniul tău propriu poate să fie propulsat către primele pagini Google şi, astfel, poţi fi „identificat” şi cunoscut mult mai uşor de cititorii interesaţi să citească diferite subiecte identificabile chiar în cadrul site-ului tău, iar, în această modalitate, ofertele de colaborare din partea solicitanţilor pot fi mult mai bogate! Şi, de ce nu, să recunoaştem, dacă ai abilităţile necesare şi mereu inovative, poţi deveni şi căpăta „un nume” în domeniu! 

Cred că acestea sunt motivele la care m-am gândit în momentul „conceperii” acestui domeniu propriu, care, printre multe alte bucurii ale vieţii, îmi aduce mulţumire, relaxare şi, nu în ultimul rând, BUCURIA DEFINIRII INDIVIDUALE! 

2 comentarii:

 1. Buna Mihaela! Si eu am ales sa folosesc wordpress, tot pentru ca m-am gandit ca ar putea sa imi aduca mai multa vizibilitate si arata ca un adevarat website, putand mai apoi fi folosit si in alte scopuri.
  Te felicit pentru modul in care scrii, iar daca vei avea timp, poate iti vei da cu parerea si despre blogul meu www.lucinspiration.com. Si poate ca vom impartasi de acum incolo pareri intr-ale blogging-ului. Mie mi-a placut ce am vazut la tine, asa ca sunt deja subscriber!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună, Gabriela!

   Iţi răspund cu întârziere, căci, parcă, „timpul nu mai are răbdare cu noi, pământenii”!
   Mă bucur că mi-ai trimis acest mesaj, prin care îţi exprimi plăcerea de a-mi citi articolele de pe site! Mă încântă faptul că şi tu ai optat pentru un domeniu propriu! Astfel, poţi căpăta vizibilitate şi flexibilitate în exprimarea opiniilor!
   Eu îţi doresc mult succes în dezvolarea site-ului propriu şi putem comunica la adresa de
   e-mail: mihaela_lily@yahoo.com
   Îţi doresc Sărbători Pascale Fericite, iar cele patru Taine Divine: încrederea, lumina, iubirea şi speranţa să-ţi călăuzească mereu paşii existenţiali!

   Cu drag,
   Mihaela

   Ștergere