Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

joi, aprilie 21, 2016

Natura – cutie de rezonanță a sufletului uman

Lalele rosii
Natura se deschide firii umane prin frumosul cultivat anual! Deși vremea este capricioasă, totuși, nu mă opun plimbării zilnice, deoarece primăvara este anotimpul meu preferat, un anotimp al re-nașterii umane! Natura își revarsă „corola de minuni a lumii” pentru a fi admirată și îndrăgită!

Din punctul meu de vedere, primăvara este anotimpul cel mai plăcut al anului: temperaturile sunt acceptabile ființei mele, copacii își deschid, spre soarele călduț, coroana încărcată de bulgărașii albi ai florilor, încet-încet, firul ierbii evoluează de la un verde crud-deschis, spre unul închis:

„Verde crud, verde crud…
Mugur alb, și roz și pur,
Vis de-albastru și de-azur,
Te mai văd, te mai aud”! (George Bacovia, Note de primăvară)

Natura constituie un adevărat miracol al ființei umane! EA te prinde-n mrejele sale, de viață dătătoare și nu-ți mai dă drumul!

Într-adevăr, este timpul să ne bucurăm! Este timpul să poposim în natură și să-i admirăm frumusețile! Este vital să trăim în sânul naturii șsă ne încărcăm sufletul cu energie pozitivă! Acesta reprezintă un timp al frumosului atât interior, cât și exterior!!!

Astfel, dragii mei, bucurați-vă de o diversitate coloristică florală, de frunze-nverzite, de-un cer senin, cu soare blând, de fragranțe plăcut mirositoare și de tot ceea ce presupune frumosul vieții!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu