Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

miercuri, martie 16, 2016

Marius Matache lanseaza Alchimie!

Marius Matache lanseaza Alchimie!
Dragii mei, tot răsfoind lumea blogging-ului, pot afirma cu bucurie că Marius Matache, un blogger cu veleităţi muzicale, doreşte să-şi lanseze al doilea album intitulat Alchimie, iar pentru realizarea şi lansarea acestui proiect are nevoie, logic, de sprijin financiar.

Dar cum îl punem noi, bloggerii, susţine pe Marius Matache în finalizarea acestui album indie-folk cu influențe retro-rock?
O variantă ar consta în sharuirea proiectului muzical al lui Marius Matache pe reţelele de socializare, mai ales, că „Alchimie va fi lucrarea de licenţă” a «profesorului» Marius Matache ce nu poate concepe finalizarea acesteia decât cu nota zece, parafrazând, astfel, cuvintele «creatorului de artă pur muzicală».

În realizarea acestui al doilea album muzical, Marius Matache (apropoJ…primul său album fiind: HOINAR prin Piaţa Matache!!!) a lucrat cu producătorul muzical Victor Panfilov şi a avut alături „o echipă de nota zece”, cum însuşi menţionează. Victor Panfilov a avut un aport însemnat în definitivarea albumelor unor artişti renumiţi precum: Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş etc.


Albumul în sine reprezintă o provocare din punctul de vedere al sound-ului (pentru cunoscătoriJ), căci Marius Matache îl gândeşte ca o poveste structurată pe 11 capitole, ce „se deschide La un han şi se încheie pe linia ferată, cu trenul care pleacă, dar lasă deschisă povestea pentru o continuare, cu două piese cu ploaie, cu două piese lirice, toate situate diametral opus față de piesa centrală, Alchimistul”. Pot fi descoperite mai multe detalii referitoare la albumul menţionat pe site-ul: alchimie.mariusmatache.ro.

O altă opţiune în susţinerea lansării albumului Alchimie al lui Marius Matache constă în promovarea acestuia prin intermediul scrisului!!! J Este cunoscut faptul că scrisul pe o anumită temă dezvoltă şi lansează idei noi, printr-o A(a)lchimie a „subiectului” abordat.

Altă modalitate de susţinere a proiectului muzical al lui Marius Matache constă în strângerea de fonduri necesare momentului lansării albumului. Matache afirmă pe site-ul său:

„Pentru a pune în aplicare acest plan, am nevoie de sprijinul oamenilor care cred în muzica de calitate, în muzicienii independenţi ce vor «să rupă normele», pentru că oricât de tare visezi și oricât de mult m-ar sprijini prietenii, un produs artistic de calitate e condiționat de bugete importante”.

Banii strânşi din diferite surse vor fi utilizaţi pentru multiplicarea discurilor, realizarea de bannere, distincte postări sponsorizate pe reţeaua de socializare Facebook, concretizarea unui posibil videoclip, pentru evenimentele de lansare a albumului Alchimie şi, cu siguranţă, pentru  cheltuielile ce vor apărea odată cu lansarea albumului.

Conchid intervenţia mea, prin sublinierea faptului că acolo, unde există talentul, există şi creaţia, ce este necesar să fie susţinută atât prin muncă din partea artistului, cât şi prin resurse financiare din partea celor ce sprijină şi cultivă frumosul artistic.

Sunt absolut sigură că albumul Alchimie reprezintă un preţios cadou, pe care Marius Matache ni-l face în prag de primăvară, un cadou mult aşteptat de iubitorii muzicii autentice folk şi nu numai …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu