Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

miercuri, ianuarie 06, 2016

TRESELLE-AVON

Apa de parfum Treselle de la Avon
Întotdeauna m-au intrigat parfumurile, dar în sensul bun al cuvântului şi nicidecum într-o altă modalitate.

Îmi plac fragranţele atât soft, dulci, cât şi tari, respectiv, puternice.

Dacă mă gândesc bine, de-a lungul timpului am utilizat o gamă diversă de parfumuri de la distincte firme de parfumuri, însă, parcă, niciunul nu m-a definit atât de bine ca TRESELLE, apă de parfum, de la Avon. Parfumul este constituit pentru femeile cu-adevărat puternice, conţinând fragranţe florale de: tuberoză, lotus şi de orhidee.

De fiecare dată, când utilizez acest gen de TRESELLE mă simt plină de feminitate, parfumul îmi emană prin toţi porii fiinţei mele, iar, eu, în calitate de reprezentantă a feminităţii, mă simt bine în propria-mi piele.

Parfumul este unul puternic, dar, şi în calitate de femeie, este necesar să dai dovadă de rezistenţă la toate intemperiile vieţii.

„O plantă delicată cu flori mari şi puternic mirositoare care aminteşte de crin. Tuberoza creşte în America Centrală, Sudul Franţei, Maroc, China, Taiwan şi Egipt. Uleiul de tuberoză se obţine din mugurii săi, acesta este considerat unul dintre cele mai preţioase uleiuri florale. Tuberoza este un simbol al plăcerilor interzise şi al pasiunii, mireasma tuberozei fiind foarte intensă, dulce ca mierea, cu nuanţe de iasomie şi portocală, puternice şi senzuale. Tuberoza este folosită, de obicei, în parfumurile orientale şi florale”. (sursa: Parfumuri.joo.ro).

Lotusul este o specie de nufăr descoperită în anul 1789 de către P. Kitaibel, uleiul de lotus este utilizat în aromo-terapie pentru a creea o stare de relaxare, mirosul său fiind delicat şi plăcut.

Conform credintelor indiene, lotusul este prima floare care se deschide pe întunecatele ape primordiale, semnificând apariţia vieţii.

Ea reprezintă pământul întins pe ape şi, în acelaşi timp, este suportul întregului Univers. Lotusul apare cel dintâi, iar, mai apoi, demiurgul şi soarele ţâşnesc din inima sa deschisă.

Floarea de lotus mai semnifică în crediţa budistă simbolul dezvoltării spirituale. Ea creşte în apele noroioase ale mlaştinilor, făcând să înmugurească o floare de o perfecţiune tulburătoare. Acest fapt reaminteşte budiştilor că Budha s-a născut în această lume mizeră, dar a atins iluminarea către sfârşit.

Lotusul mai este asociat zeiţei bunăstării Maha Lakshmi, cea care aduce prosperitate şi puritate. (sursa: Parfumuri.joo.ro)

Adesea in notele unor parfumuri apare orhideea, chestie care te arunca in necunoscut. Cu mici exceptii, este un miros generic bazat pe substante de sinteza (adesea isoamyl salicylate). Rareori (Black Orchid/Tom Ford) mirosul se bazeaza pe tehnologia headspace care capteaza mirosul real al orhideei, il analizeaza si il descompune in laborator si apoi il recreeaza, astfel incat sa fie cat mai apropiat de cel real. 

Problema cu mirosul orhideelor este una super complicata, e greu de intrat in amanunte. Ohideele cu care ne intalnim noi in florarii, de obicei din genul Phalenopsis, nu miros. Asta pentru ca cele mai multe sunt hibrizi. Oricum genul Phalenopsis nu prea are soiuri mirositoare. Rareori vedem in florarii alte orhidee: Vanda, Zygopetalum, Dendrobium sau Oncidum. Dar varietatea orhideelor pare ca nu are limite. Pentru ca vorbim de varietate, trebuie spus ca si in Romania, in flora spontana, exista cateva orhidee. Orhideele sunt niste flori foarte speciale care-si dozeaza mirosul in functie de polenizatorii sai. De ce si-l dozeaza ? Pentru ca emiterea mirosului presupune cheltuiala de energie. Asa se face ca fiecare soi si-a creat niste obisnuinte : unele, cele polenizate de molii, miros doar in timpul noptii, altele, cele polenizate de albine si viespi (adica cele mai multe, probabil in jur de 60%), miros mai ales dimineata, dupa cum sunt si orhidee care miros inspre seara. Multe dintre orhideele care sunt polenizate de fluturii de zi nu au miros pentru ca este inutil. Fluturii nu sunt atrasi de miros, ci de culoare, drept pentru care floarea si-a dezvoltat mai mult culoarea. Mirosul orhideelor poate fi frumos si foarte variat, dar poate fi si groaznic de urat. Multe miros asemanator cu alte flori : iasomie, zambila (Zygopetalum), tei, violeta, lacramioare, garoafa, narcisa. Unele au miros de fructe : zmeura, caise. Sunt si soiuri care miros a vanilie, scortisoara, cuisoare sau ciocolata (Oncidum). Cele polenizate de muste si-au dezvoltat mirosuri foarte urate, de hoit sau de fecale, pe care le emit mai ales noaptea, altfel riscau sa ramana nepolenizate. Exista o relatie intre durata florii si miros. Orhideele care nu-si menajeaza energia, care miros puternic si permanent, au flori efemere, care dureaza 2-3 zile. Genul Phalenopsis, care nu prea miroase, are flori care pot dura si 6 luni. Chiar si orhideele care pentru noi nu au miros, in realitate emit molecule parfumate, atata doar ca simtul nostru olfactiv nu este suficient de bine dezvoltat pentru a-l putea surprinde. In concluzie, este greu de anticipat mirosul unui parfum care promite orhidee. Va fi un miros care are legatura cu realitatea biologica sau unul generic? Cel mai probabil, va mirosi a isoamyl salicylate, substanta de sinteza al carei miros il cunosti doar daca, din intamplare, ai lucrat cu ea. (sursa: Hertha.blogspot.ro)

Astfel, iţi poţi purta cu deminitate frumuseţea, femeie şi, bineînţeles, nu uitaţi de Treselle, by Avon! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu