Blog personal Mihaela Hriban

 Mutari internationale

vineri, martie 20, 2015

Zăpada în luna lui … „Marte”!

Fulgi de zăpadă
Foto: cache.bzi.ro
Ador fenomenele naturii unice şi inedite prin frumuseţea lor! Ador suprapunerea anotimpurilor... iarnă-primăvară: simt cum iarna, cu ultimele sale forţe, nu-i permite primăverii să-şi reintre în drepturi! Câte minunăţii a putut crea Dumnezeu pentru noi, pământenii!

Ce frumos şi linistit ninge! După mult timp, este prima oară în care îmi place zăpada! Parcă cerul „cerne” făină, în diagonală, în cercuri „rotind de ape”, sau perpendicular; fulgii de zăpadă curg lin, agale, liniştit, potolit, încet-încet, mai rapid....

Creatorul îşi „mânuieşte creaţia” asemenea unui păpuşar care îşi „ghidează” micile jucării! J

Câtă linişte îmi inspiră această zăpadă în luna lui „Marte”!
J O zăpadă primăvăratică, dar binevenită pentru pământul însetat de „roua” dimineţii şi a zilei în întregimea sa!

Acum, cu mâna pe inimă, pot afirma: îmi place iarna primăvăratică: liniştită, calmă, aşezată, armonioasă, echilibrată, zăpada se aşterne uşor, uşor.... Fulgii de nea „curg” umplând văzduhul cu o perdea de ceaţă... alburie!

Câtă frumuseţe! Câtă splendoare diamantină pe verdele firului de iarbă, ce este aproape gata să renască din punct de vedere calendaristic!!!!
J Câte minunăţii a creat Dumnezeu, dar fiinţa umană nu le apreciază!

Într-adevăr, acest dans superb al fulgilor de zăpadă în luna lui Martie este inedit, deosebit de frumos, unic prin perioadă. Se spune că zăpada aceasta, din data de 19 martie 2015, ar aminti de aşa-numita: ninsoare sau zăpada mieilor, adică ea reprezintă sfârşitul iernii, iar iarna, cu ultimele forţe posibile, îşi „scutură mantia de ninsoare”.

Se precizează de cercetători că această „zăpadă a mielor” ar fi benefică pământului însetat şi că ar fi tocmai bună pentru asigurarea fertilităţii acestuia.

Din moşi-strămoşi, aceasta ar fi ultima ninsoare ce anunţă începerea cu adevărat a primăverii. Şi este posibil aşa să fie, pentru că bătrânii trăiau întotdeauna după semnele naturii. Pentru aceştia, natura constituia un fel de „carte sfântă” a vieţii, pe care o respectau şi o apreciau cu sfinţenie. Astfel, semnele naturii erau „legi scrise” şi respectabile ale firii.

Şi, într-adevăr, astăzi, 20 martie 2015, „…ninsoarea încetează, norii fug, doritul soare/Străluceşte şi dizmiardă…” (Iarna, de Vasile Alecsandri) oceanul de un verde crud al primăverii!!!

Cât de frumoasă şi de mirifică este natura cu anotimpurile sale! Cât bine am putea face, dacă, măcar, am respecta curăţenia şi am contribui, cât de puţin posibil, la primenirea şi la înfrumuseţarea acesteia! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu